Пензионерима 5.000 динара 17. или 18. децембра, помоћ угоститељима у истом периоду

Пензионерима 5.000 динара 17. или 18. децембра, помоћ угоститељима у истом периоду

Влада Србије издвојила је данас 1.980.000.000 динара као меру подршке опстанку и развоју туристичке и угоститељске привреде.

Овим средствима у наредних десет дана биће исплаћена још једна минимална зарада за запослене у угоститељству, хотелијерству, туристичким и рент-а-кар агенцијама, саопштено је после седнице владе.

Влада је наиме усвојила Уредбу о утврђивању Програма распореда и коришћења субвенција за подршку раду угоститељске и туристичке привреде због потешкоћа у пословању проузрокованих епидемијом болести Ковид – 19 изазване вирусом SARS-COV-2.

Имајући у виду да туризам представља изузетно важну грану националне економије и има значајан допринос у укупном бруто домаћем производу, Влада Србије издвојила је 1.980.000.000 динара као меру подршке опстанку и развоју ове гране привреде, наводи се у саопштењу владине Канцеларије за сарадњу са медијима.

Пензионерима за две недеље по 5.000 динара

Влада Србије усвојила је данас одлуку да се у наредне две недеље исплати једнократна помоћ пензионерима у износу од по 5.000 динара.

Више од 1,7 милиона пензионера добиће ову помоћ од државе, за шта је обезбеђено 8,6 милијарди динара, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима после седнице.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI