Америчка компанија Пепсико потврдила је данас да је договорила заједничку куповину српске компаније Књаз Милош са чешком компанијом „Карловарске минералне воде“.

Алесандро Пасквале, генерални директор компаније КМВ, рекао је да овај нови партнерски подухват потврђује заједничку визију о изградњи одрживог, дугорочног пословања у региону.

„То ће нам пружити нове могућности за раст и развој компаније, купаца и наших запослених. Удруженим снагама портфолија КМВ и Књаза Милоша, обезбедићемо највишу вредност за купце и потрошаче“, рекао је Пасквале.

Партнерство компанија Пепсико и КМВ је до сада било веома успешно и ова аквизиција представља прилику за додатни развој и јачање нашег присуства. Веома смо задовољни што је КМВ наш партнер и у овом пословном подухвату”, истакао је Кристоф Гиле, генерални директор Пепсико дивизије за Централну Европу, Балкан & ДАЋ.

Ова трансакција обухвата куповину производних капацитета компаније Књаз Милош у Србији, као и добро позициониране брендове као што су Књаз Милош, Аqуа Вива, Гуарана, РеМиx, Густо, и др. Трансакција ће бити завршена након процеса одобрења од стране антимонополских комисија на тржиштима Србије и Црне Горе и очекује се током трећег квартала 2019. године.

ТопПрес/ Извор: Блиц бизнис