Топола – Председница Скупштине општине Топола Јасна Вуковић заказала је за данас пету ванредну седницу Скупштине општине са три тачке Дневног реда. На самом почетку седнице за реч се јавио најпре шеф одборничке групе „Нови људи за Бољу Тополу“ Мирко Јевтић који је у свом говору истакао да у предложеном Дневном реду који је требао да се усвоји не може у првој тачки бити предлог за разрешење директора Комуналног предузећа и именовање в.д. Након дуже расправе седница је на пет минута прекинута а потом је председница Скупштине саопштила да се неће одржати.

Фото: ТопПрес

„Заказали смо пету ванредну седницу, али на иницијативу и примедбе опозиције ја сам прихватила њихове сугестије и седницу смо прекинули. Заказаћемо је у накнадном термину а новинари и одборници биће обавештени о томе“ изјавила је председница Скупштине Јасна Вуковић.

Мирко Јевтић, шеф одборничке групе „Нови људи за Бољу Тополу“ истакао је да је за данашњу седницу Дневним редом било предложено да се разреши дужности директорка Комуналног и да се именује в.д.

Фото: ТопПрес

„Предложили су да у оквиру једне тачке буде разрешење директора и именовање новог, то је немогуће да се уради у оквиру једне тачке. Грешка је начињена очигледно када је предат предлог за Дневни ред јер су журили, када су видели у суботу да нема већине за смену директора. Ја сам указао на проблем, образложио и онда је настала конфузија пребацили су притисак на секретара тражећи да се она изјасни да ли је по процедури или не. Од огромног притиска са свих страна, жени није било добро, уследила је пауза а након тога и крај седнице. Углавном директорка комуналног ни овај пут није смењена а ми смо спречили незаконит рад,“ рекао је за ТопПрес Мирко Јевтић.

Фото: ТопПрес

Иначе за Данашњу седницу био је предложен Дневни ред од свега три тачке које су се тицале Комуналног предузећа. Осим разрешења и именовања новог директора, планирано је и разрешење председника Надзорног одбора ЈКСП-а и именовање  новог председника као и разматрање  годишњег Програма пословања ЈКСП „Топола“ Топола за 2023. годину.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес