Петорица Крагујевчана прањем пара оштетили буџет за више од 100 милиона динара

Петорица Крагујевчана прањем пара оштетили буџет за више од 100 милиона динара

Крагујевац –  Припадници Министарства унутрашњих послова су у сарадњи са пореском полицијом ухапсили пет лица из Крагујевца због постојања основа сумње да су малверзацијама оштетиле буџет Републике Србије за 100.668.908 динара.

Ухапшени су Б. Р. (1982), одговорно лице ПР „Душан Коп“, и ПД “ Душан коп градња“ ДОО из Крагујевца због постојања основа сумње да је извршио кривична дела прање новца и пореска утаја, као и М. А. (1992), С. Р. (1992), М. А. (1997) и Н. Ш. (1979), сви из Крагујевца, осумњичени за кривично дело пореска утаја у помагању.

Сумња се да је Б. Р., у намери да себи прибави противправну имовинску корист, од 1. јануара 2019. до хапшења, на основу фиктивних рачуна плаћао наводне услуге предузетничким радњама које су отворили четворица осумњичених, а који су потом новац дизали са рачуна и предавали на руке Б. Р.

На тај начин Б. Р. је, како се сумња, присвојио око 32.539.680 динара и оштетио буџет Републике Србије за 100.668.908 динара.

Он се терети да је тако стечен новац улагао у куповину непокретности, 15 возила, једног стана и изградњу две куће, а потом део те имовине продао како би прикрио порекло новца који потиче из криминалне делатности.

Б. Р., М. А. и С. Р. одређено је задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву, док су М. А. и Н. Ш., уз кривичну пријаву, приведени тужилаштву.

ТопПрес/ Извор: РТВ

KOMENTARI

TOPPRESS: 0
DISQUS: 0