Топола –  Први човек општине Топола Игор Петровић, написао је на свом фејсбук профилу да је милион евра народних пара уложено у „Карађорђе“ а да је претходна власт оставила бруку и срамоту. Наиме, он је  између осталог навео да  објекти у склопу ФК „Карађорђе“ немају употребну дозволу, није извршен технички пријем терена а пијаћа вода је отицала у земљу.

„У периоду од 2010. до 2020. године, Фудбалски клуб „Карађорђе“ је био јавна установа, па привредно друштво финансирано из буџета Општине Топола. По тадашњем курсу евра из тих година један милион евра усмерено је у овај клуб. Уместо лепог стадиона на понос Тополе оставили су иза себе рушевине које изазивају код људи срамоту када дођу спортске екипе са стране и погледају тадашњи градски стадион. Слике свлачионица, канцеларија, кровне конструкције откривене балон сале говоре о „златном периоду“ Карађорђа под управом бивше локалне власти. Иначе, ни један објекат нема употребну дозволу, није извршен ни технички пријем терена, пијаћа вода је отицала у земљу и рачуни су били у висини од 90.000 динара месечно, терен није имао одводњавање, а о безбедности на трибинама и да не говорим. Уместо од стида и срамоте да се не јави, најодговорнијем из бивше власти смета што не могу рекреативци на терен или да се користи за шетање домаћих љубимаца. Господине, терен је рађен, одводњавање завршено, посађена је трава и нането вештачко ђубре. Дакле, терен је под третманом.
Ми новац, замислите, трошимо на одржавање терена, покривање балон сале и сређивање инфраструктуре како би добили употребну дозволу. Али, то је појединцима непознато. Нису навикли тако да раде. Њихово је да иза себе оставе рушевине и рупе, а милионе зна се где“, написао је на свом фејсбук профилу Игор Петровић, председник општине Топола.

Просторије у ФК „Карађорђе“, фото: фејсбук

Јовановић: „Свлачионице су монтажни објекти и јесу у лошем стању, али нова власт је већ осам месеци ту, па што их није поправила до сада“?

Доскорашњи председник СО Топола, Драган Јовановић, у изјави за ТопПрес наглашава да је клуб био пред гашењем и да је уз помоћ тадашње власти поново спашен.

„Што се тиче „Карађорђа“ иста ситуација је била и 2004. године. Клуб је био пред гашењем, Мића Стевановић дугогодишњи председник је био напустио клуб. Ништа од земљишта нити простора доле се није водило на „Карађорђе“ већ на Дом здравља и физичка лица. Тада смо од клуба који је био удружење грађана направили јавну установу, радили комплетно сређивање терена, и радили смо сређивање свлачионица. За 16 година доле је за плате и радове утрошено и више пара. Урађена је и балон сала, ограђен терен, урађена аутоматизација заливања терена из њиховог бунара. Тачно је да смо ми били наследили проблем да је градска вода доле одлазила због лоших цеви али смо то платили и урадили њихов бунар и сада су они одвојени. Сваки динар који је за чланарину дат играчима је евидентиран и плаћен је порез на то. Што се тиче употребне дозволе за терен искрено не знам за то јер су се тиме бавили директори „Карађорђа“ као одговорна лица. Свлачионице су монтажни објекти и јесу поново у лошем стању али нова локална власт је већ више од осам месеци ту, па што их није поправила до сада? Шта чека, а подсетићу да када смо одлазили оставили смо новац у буџету управо за свлачионице. Оно што сматрам недопустивим јесте да се терен „Карађорђа“ закључава то ми је несхватљиво јер то није ничије приватно“, рекао је бивши председник Тополе Драган Јовановић.

ТопПрес

Драган Јовановић, фото: ТопПрес
One thought on “Петровић: Милион евра народних пара уложили у Карађорђе и оставили бруку и срамоту”
  1. G-din D.Jovanovic postao je bivsi predsednik opstine Topola, mislim, jos davne 2014 god. Tada je odlucio da se povuce sa tog mesta i ostane poslanik u republickom parlamentu..Od tada pa sve do avgusta 2020 god. bio je samo predsednik skupstine opstine Topola i poslanik.Predsednik opstine je za to vreme bio g-din Dragan Zivanovic. To sto su to bile samo formalne uloge, a praksa totalno suprotna, vazecoj regulativi (Zakonu o loikalnoj samoupravi, Statutu opstine Topola),krivi su tadasnji odbornici SO i naravno gradjani , koji su to znali i cutali sve do pojave GG „Novi ljudi za bolju Topolu“ 2016 god.- Posledice svega toga ce se tek videti.Neke maske polako padaju…!

Comments are closed.