Топола – Варљиво пролеће и честе падавине, отежавају инфраструктурне радове у општини Топола. Међутим, сваки дан када временски услови дозволе се максимално користи, па тако први човек ове општине најављује у наредном периоду још интензивније радове на санирању локалних путева.

„Започели смо са санирањем ударних рупа на територији општине Топола, стартовали смо од вароши, били смо у Љубеселу, радили смо и од Винче према Брезовцу део на територији наше општине,  одлазићемо и у друге месне заједнице и санирати ударне рупе. Имамо и насипање краћих деоница каменим агрегатом у многим месним заједницама и то ћемо интензивирати у наредном периоду.  Ускоро ћемо расписати тендер да би добили извођача тако да нас убрзо очекује и асфалтирање путних праваца“, изјавио је за ТопПрес председник општине Топола Игор Петровић.

Петровић истиче, да осим радова на путној инфраструктури, ЈКСП „Топола“ обавља радове на два градилишта, тако да ће према његовим речима у наредном периоду у Тополи бити доста инфраструктурних послова.

Крпљење ударних рупа у општини Топола, фото: фејсбук

„ЈКСП је започело  радове и отворило градилиште на Опленцу где се ради канализација то је било горуће питање и вишедеценијско, са друге стране радимо колектор фекални од Дома здравља до пречистача и то је друга фаза изградње цевовода пречника фи 1000,  рок за завршетак радова је до 1. новембра“, каже Петровић.

Први човек општине најављује и решавање проблема одвожења смећа и уређења гробаља на сеоском подручју.

„У наредном периоду комплетно ће се успоставити одвожење смећа са сеоског подручја,  а што се тиче сеоских гробаља и то ће бити једно по једно сређивање у наредна три месец а има их 41, тако да ће бити комплетно уређена. Апелујем на наше суграђане да чисте врзине односно међе јер комунална инспекција се налази на терену и изрећиће мере онима који несавесно одржавају своје међе поред путног појаса а ми ћемо и организовати сечење банкина као и самог грања поред свих путних праваца које одржава општина Топола“, наглашава први човек општине Топола.

ТопПрес