Топола – Поводом саопштења ССП из Тополе, а које је пренето у медијима под насловом: „Срамота! Деца у опасности не реагује ни школа, ни полиција, а ни општина“, председник општине Топола, Игор Петровић реаговао је следећим саопштењем:

-Поштовани иницијативни одборе Странке слободе и правде из Тополе, молим вас да прво добро проверите наводе пре него што јавно изнесете „закључак“ о нечијој срамоти и нереаговању општине, школе или полиције, а поготову када је реч о заштити деце која су у опасности. Поред провере навода које сте можда добили или нисте, боље је било да сте по добијању сазнања да су деца у опасности одмах лично реаговали, а не једини труд и време утрошили на писање саопштења без аргумената и објавили сутрадан.
Дубоко сам уверен да би званичници полиције, школе и општине по добијању оваквих сазнања одмах реаговали без обзира да ли је то у њиховој надлежности или не. Људски живот, а дечији поготово, је изнад свега.
Лично нисам био обавештен о поменутом догађају, а није ни директор Основне школе у Тополи. Њега јесте један грађанин звао на фиксни телефон и није том приликом остављена никаква порука нити обавештење. Што се полиције тиче, по мојим сазнањима, они су добили пријаву догађаја и патрола је одмах изашла на терен (виђени су од стране грађана у занатском центру), али никога није пронашла.
Истине ради, сличан пример прекршаја већ имамо у школском дворишту у Тополи једног ученика током трајања наставе и тренутно се води дисциплински поступак, што говори да се води рачуна о деци и непримерено понашање санкционише адекватним мерама.
Поверење које локална заједница има у челнике образовних установа, полицију или руководство Општине основа је која се дуго и пажљиво градила, те сама намера да се то поверење пољуља могла би да буде предмет једне анализе тим пре што су у ту „намеру“ деца злоупотребљена, а само нечињење по сазнању, могло је да доведе до озбиљних последица.
У складу са тим, очекујем да иницијативни одбор упути извињење најпре родитељима деце, потом и Школској управи Основне школе „Карађорђе“ и Полицијској станици у Тополи“, каже се у саопштењу председника општине Топола Игора Петровића, које је достављено нашој редакцији.
ТопПрес