Горњи Милановац – Необичан тандем живи у горњомилановачком селу Срезојевци. Миладин Миловановић има необичног кућног љубимца и своје старачке дане проводи уз певца Лепог, који се ни у једном тренутку не одваја од домаћина. Овај распевани лепотан прави је херој, јер је као пиле два пута за длаку избегао смрт, а касније се уселио у газдину кућу.

„Имао сам кокошке и једне ноћи улетела је лисица и све подавила, кад сам дошау ујутру да их обиђем све су лежале мртве само Лепи жив. Поново сам купио неколико кокошака и ставио их у кокошињац, опет је улетео предатор и подавио их, а једино овај мој певац остао неовређен. Био је тада пиле и ја одлучим да га уведем у кућу и тако је остало до данас“, рекао је за Миладин за РИНУ.

Певац Лепи се не одваја од свог домаћина, фото: РИНА

Дан по дан, певац се припитомио и постао Миладинов цимер. Има своје место иза врата, шетка по дворишту и умилном песмом буди домаћина, али и и читаво село. Познато је да су мачке и пси поприлично привржене животиње, али за живину је то право чудо кажу у овом сувоборском селу.

„Једе хлеб, пшеницу, али и све што једем ја дајем и њему. Растао је са мном и не одваја се. Где год ја кренем, ту је и он. Често разговарам са њим, као са човеком. Кад идем до продавнице и чак заборавим до њега, окренем се и он је ту. Исто је и кад идем у комшилук на кафу, комшије пусте јер он неће да се одвоји од мене“, прича власник овог необичног кучног љубимца.

Лепи свако јутро буди свог домаћина, фото: РИНА

Ови велики пријатељи права су атракација у селу. Миладин и његов љубимац настављају заједно да броје дане док их време, или не дај Боже, нека лукава лисица не растави. Мада, Лепи је познат као певац ком нико не може ништа. Његов власник се нада да ће тако и остати.

ТопПрес/ РИНА

Фото: РИНА