Министар за бригу о селу Милан Кркобабић изјавио је да је инвестициони план „Србија 2020-2025“ предуслов за опстанак села Србије.

„Напори Академијског одбора за село Српске академије наука и уметности и Министарства за бригу о селу остали би без реализације да није истинске подршке председника Републике Александра Вучића и инвестиционог плана „Србија 2020-2025“. Тим планом и стопом раста БДП-а од минимум шест одсто на годишњем нивоу могући су значајнији помаци на боље у селима Србије“, оценио је Кркобабић.

Он је рекао да план предвиђа пет милијарди евра за изградњу 5.000 километара регионалних и локалних путева, три милијарде евра за изградњу водовода и канализације јужно од Саве и Дунава, али и 300 милиона евра, мимо буџета РС, намењених куповини механизације, наводњавању и комасацији.

„Наша мисија да се сачувају села Србије се базира на тим издвајањима, јер за то су нам потребне велике паре, а још више рада и знања“, изјавио је Кркобабић за ТВ Прва, наводи се у саопштењу ресорног министарства.

ТопПрес/ Извор: Танјуг