Топола, Београд – Министар без портфеља задужен за координацију активности и мера у области односа са дијаспором Ђорђе Милићевић потписао је јуче уговоре са 17 локалних самоуправа за организовање тематских кампова за наше сународнике из иностранства. Међу општинама које учествују у реализацији пројекта је и Топола а уговор је са министром потписала Јелена Јовановић, заменица председника општине Топола.

„Недавна посета министра Ђорђа Милићевића Тополи, крунисана је уговором Општине и кабинета министра, који сам потписала у Влади Србије. Уговором је одређено организовање летњег кампа за децу из дијаспоре у току јула у Тополи. Министар Ђорђе Милићевић истакао је да му је веома драго што ће се српска деца из дијаспоре са српском културом, језиком и историјом, упознати баш у Тополи. Кроз камп ће проћи више од 150 младих, који ће боравити у нашој Општини. Овај пројекат се први пут реализује у Тополи , а потрудићемо се да постане традиционалан, у чему имамо пуну подршку министра Ђорђа Милићевића“, рекла је Јелена Јовановић, заменица председника општине Топола.

Ове године ће учествовати више од 5.000 деце не рачунајући младе из Србије са којима ће они размењивати знање и искуства, напоменуо је министар. Вредност овог пројекта је 120 милиона динара, а подељен је у три целине: 50 милиона динара за Културно-уметничка друштва, 40 милиона за спортске кампове и 30 милиона динара за научно-образовне илити еко кампове. На конкурсу је учествовало 46 градова и општина, 17 њих је изабрано, пише Танјуг.

ТопПрес

Фото: приватна архива
Фото: приватна архива