Горњи Милановац – Асфалтирањем путног правца Ивице – Орлијак, званично је почела грађевинска сезона на подручју горњомилановачке општине. Дејан Ковачевић председник општине посетио је градилиште и најавио бројне инфратрсуктурне пројекте за ову годину. Он је овом приликом између осталог рекао да се локална самопуправа труди да уподоби све путне правце и ван центра града како би грађанима било омогућено несметано функционисање. Према његовим речима за инфраструктурне пројекте првобитним буџетом за ову годину опредељено је више од 140 милиона динара, а поред улица, локалних и некатегорисаних путева градиће се и мост у Враћевшници, а биће постављена и расвета у Грабовици.

„Разговарао сам са извођачем о томе колике смо уштеде успели да остваримо кроз јавне набавке, и уколико цене не наставе да расту, што је био случај у последњих месец дана због читаве ситуације са Украјином, надам се да ћемо моћи још један део новца да ребалансом буџета определимо за локалне и некатегорисане путеве.  Сваке године општина Горњи Милановац  доста новца издваја за градњу како нових тако и поправку старих путева. Побољшање инфраструктуре је као што сви знамо, основ за наставак даљег привредног раста. Нама је значајно да град у потпуности завршимо у овом мандату, до 2024. године, да све улице буду асфалтиране новим асфалтом, да урадимо још неке пешачке стазе и то је оно чему ћемо тежити.  Наравно, надам се да неће бити неких дешавања на светском нивоу која би могла утицати на нас, али у овом тренутку грађевинска сезона почиње и радиће се свакога дана”, истакао је Ковачевић.

Иначе, део потеса Ивице Орлијак асфалтиран је данас у дужини од 350 метара, а вредност радова је око 3 милиона и 300 хиљада динара.

ТопПрес/ ГЗС