Топола – Рехабилитацијом магистралног путног правца кроз варош Тополу (од некадашње Конфекције Рудник до испод Ливнице), стартовала је грађевинска сезона у Тополи. Према речима првог човека општине Топола за почетак грађевинске сезоне издвојено је око 90 милиона динара.

„Радови су подељени у две фазе. У првој фази која је отпочела 23. марта скида се асфалтна подлога у дужини од 1.615 метара на потезу од Шиваре до НИС- ове пумпе и од авиона до испод Ливнице. Током следеће недеље уследиће уређење и нивелација врхова шахти као и наношење асфалтног слоја. Инвеститор ових радова су ЈП Путеви Србије, а извођач Штрабаг. Вредност ових радова је 30 милиона динара. У наредном периоду Општина Топола на деоници од једног километра између ове две деонице које се раде урадиће реконструкцију фекалних колектора. Вредност радова је 30 милиона без ПДВ-а. После завршетка тих радова, Путеви Србије и Штрабаг ће урадити кружни ток код НИС-ове пумпе и реконструкцију преостале деонице. Вредност тих радова неће бити мања од 60 милиона динара“, изјавио је за ТопПрес председник општине Топола Игор Петровић.

Игор Петровић, председник општине Топола, фото: приватна архива/ТопПрес

Према речима надлежних у предузећу „Штрабаг“ радови на овој деоници ће се изводити наредних десетак дана, уколико временски услови дозволе. Саобраћај је за сада регулисан наизменичним пропуштањем возила једном коловозном траком.

ТопПрес

Стартовала грађевинска сезона у Тополи, фото: ТопПрес