Крагујевац –   У свим крагујевачким средњим школама од данас се настава одвија по комбинованом моделу. То је одлучено у петак након сагледавања епидемиолошке ситуације односно броја позитивних ученика на корона вирус, којих у овом тренутку има преко 120, а руководилац Школске управе у Крагујевцу Горан Јоксимовић рекао је Танјугу да је одлуку донео Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школе, који је формиран од стране Кризног штаба.

„Дневно се прати ситуација, а недељно доносе одлуке о евентуалној промени модела рада у некој школи. Одељења се деле на групе и једна група непосредно прати наставу понедељком, средом и петком, а друга уторком и четвртком и да се следеће недеље мењају дани, да би сви имали пођеднаки број и непосредне и онлине наставе“, рекао је Јоксимовић.

Он додаје да ће се пресек стања у зависности од епидемиолошке ситуације радити сваког петка за предстојећу седмицу.

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић каже да је градски Кризни штаб свакодневно на вези са Републичким и да се не искључује могућност поновног увођења ванредне ситуације, уколико болнички капацитети почну да се пуне, што за сада није случај.

„Надам се да ћемо успети на неки начин да повећамо проценат људи који се вакцинишу , да ли ћемо успети у томе, видећемо. Опција увођења ванредне ситуације је увек на столу, међутим о томе нећемо расправљати још увек конкретно док немамо преоптерећене болничке капацитете, али јесен нам иде, број заражених се повећава и наравно да је та опција увек на столу“, рекао је Дашић агенцији Танјуг.

Он је, поводом одржавања три велика концерта у Крагујевцу у последњих месец дана, рекао да „смо у сталном компромису и да живот не може да стане али да је на свакоме да чува себе и своје породице“.

„Имали смо летњи период иза нас који је био јако битан за све, било је потребно и мало времена за опуштање јер живот мора да иде даље, људи су жељни дружења, све је то јасно, а са друге стране сада имамо велики притисак са заражавањем, што током лета нисмо имали“, рекао је Дашић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг