Чачак – По први у чачанском селу Горња Горевница данас је отворена манифестација „Млечни пут” посвећена млечним производима.

Домаћин овогодишње манифестације је професор др Иван Глишић са Агрономског факултета.

Фото: Глас западне Србије

„Драго ми је да сте се одазвали нашем позиву и да смо се данас окупили поред наше горевничанске реке. Надам се да ће ова манифестација да буде на добробит општег развоју села, сведоци смо да се српско село вечито борило са кризама и проблемима, а боре се и дан данас. Ова манифестација ће бити веома значајна за развој сточарства, јер села до сада мала домаћинства нису могла да опстану, и људи су одлазили из села и одустајали од бављења пољопривредом и сточарством“, рекао је домаћин манифестације др Глишић.

професор др Иван Глишић са Агрономског факултета, Фото: Глас западне Србије

Овом приликом уручени су уговори за субвенцију села за шта је град Чачак определио 12 милиона динара. Међу пољопривредницима су и две жене носиоци домаћинства.
У Дому у центру села уприличена је изложба посвећена белом мрсу на којој ће се сутра представити око 30 излагача, са више од 50 различитних производа од млека. Многи ће моћи први пут да виде а и да купе згорели сир, димљени сир, дуван сир, роловани кајмак, сир са тартуфима а биће изложен и најскупљи сир на свету од магарећег млека.

Фото: Глас западне Србије

Иначе, манифестација Млечни пут у Горњој Горевници почела је минутом ћутања.

ТопПрес/ ГЗС

Фото: Глас западне Србије