Почео Фестивал дуодраме у Тополи, пред публиком прве вечери наступили глумци из Скопља (ФОТО)

Почео Фестивал дуодраме у Тополи, пред публиком прве вечери наступили глумци из Скопља (ФОТО)

Топола – У  организацији Културног центра Топола и Удружења «Фестивал дуодраме» а под покровитељством општине Топола и Министарства културе и информисања у Тополи ће се од вечерас па до четвртка одржати девети Фестивал дуодраме. Част да отвори овогодишњи Фестивал припала је првом човеку општине Топола.

Фото: ТопПрес

„Захвалио бих се нашем Културном центру који девети пут успева да одржи нешто што је не свакидашње за овако мале средине. Волим што је у Тополу дошла енергија, култура и што можемо да покажемо да можемо да организујемо овакве Фестивале у малим срединама. Хвала браћи из Македоније што су вечерас овде и вама драга публико“, изјавио је на отварању Фестивала Владимир Радојковић, председник општине Топола.

Фото: ТопПрес

Девети Фестивал је почео али пред организаторима је задатак да све најбоље из претходних година саберу у јубиларни десети. Од прошле године овај Фестивал прерастао је у Међународни што довољно говори о значају дуодраме и великом напору организатора да овај догађај доведу до савршенства.

Фото: ТопПрес

„Јако смо поносни јер је наш Фестивал прерастао у Међународни. Ове године са нама су позоришта и позоришне трупе из Хрватске, Македоније, Шапца и Ниша. Селекција је покрила глумачки различите жанрове па се надамо да ће публика уживати. Селектор је наш прослављени глумац Ирфан Менсур док су у жирију Тома Трифуновић, Весна Станојевић и Сергеј Трифуновић. Осмислили смо до некле програм за следећу годину, јубиларну, планирамо да позовемо све победнике и добитнике награда, да направимо њихову презентацију и надамо се да ћемо проширити програм да буде више представ ана репертоару“, рекла је за ТопПрес, Ема Стевановић в.д. директора Културног центра Топола.

Фото: ТопПрес

Селектор овогодишњег Фестивала Ирфан Менсур нагласио је да је пред њим био тежак задатак да одабере најбоље представе за публику у Тополи. Како је истакао из овогодишњег репертоара моћиће да се доста тога научи, открије али и запита о важним животним питањима.

Фото: ТопПрес

„Мислим да ћете се више дивити глумцима него што ћете причати о великом позоришту. Велико је када иза сцене има доста људи и стварају се велика позоришна чуда. Ово је позориште које треба да вас задовољи, дивићете им се и научићете. Ја сам одгледао 13 представа и морао сам да одаберем за такмичарски део, неке представе су ми откриле нове ствари до којих ја нисам стигао у животу.  Мало ћете се обрадовати, мало и замислити и насмејати, али засигурно ћете им аплаудирати јер су то заслужили а до десетог јубиларног желим да причате о деветом“, поручио је Ирфан Менсур бројној публици у Тополи.

Фото: ТопПрес

Вечерас је Фестивал отворен представом „Разведи ме“ а улоге су тумачили брачни пар Ристов, Роберт и Маријана из Скопља.

Сутра, од 20 часова одиграће се представа „Сладолед“ (Ивана Недовић и Нађа Недовић Текиндер) Народно позориште Ниш.

ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес