foto-tanjug-jaroslav-papfoto-tanjug-jaroslav-pap

У Новом Саду отворен је 85. Међународни пољопривредни сајам који траје до понедељка, 21. маја. Учествује више од хиљаду петсто излагача из шездесет земаља.

Трудимо се да географско порекло означимо и што више производа органског порекла извеземо из Србије, рекао је Бранислав Недимовић, министар пољопривреде, водопривреде и шумарства:

„Дајемо, као Влада, и финансијску подршку томе. Јако је важно да је Влада цела стала иза овога на овом сајму. Ово је прилика да пренесмо свакоме вест да се српска пољопривреда поново буди на различитим тржиштима и одатле та дипломатска активност.“

Град Нови Сад представиће се у Хали „Мастер“ Новосадског сајма. На штанду ће се представити и град побратим из Руске федерације – Нижњи Новгород.

Делегацију Нижњег Новгорода чине, поред представника Града и привредници из области прехрамбене индустрије – један од највећих произвођача биљних масти, произвођач живинског меса, нове технологије у пољопривреди – мелиорације, производње минералних ђубрива, пољопривредне опреме за наводњавање и ђубрење у стакленицима и пољима, дрвне индустрије, програмске – софтверске подршке.

Коњички клуб „Конверсано“ из Сурдука и ове године излаже врхунска грла липицанера. Једно од њих је Каприола 13, која је другу годину заредом апсолутни шампион Новосадског сајма у својој категорији.

Радно време Сајма је од 9 до 19 часова. Организатори очекују око сто педесет хиљада посетилаца.

ТопПрес/ Извор: РТС