Горњи Милановац – Овогодишњи 5. по реду Сабор виолиниста Србије у горњомилановачком селу Прањани почео је подизањем саборске заставе и интонирањем саборске химне, песме „Свилен конац“.

„Пет година је врло брзо прошло, али за тих пет година успели смо да променимо и Прањане и прањански крај, са великим улагањима Републике Србије, са великим улагањима општине Горњи Милановац Прањани нису више само једно од села, Прањани су постали једна угледна варошица за коју се чује на све четири стране света. Нису само Прањањи Мисија Халијард, нису само Прањани Сабор виолиниста Србије, Прањани су сви добри људи који овде живе и који су овде нама омогућили овако једно лепо дружење које ће се Боже здравља наставити и у будућности“, рекао је председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић.

Домаћин овогодишњег Сабора је прослављени глумац и редитељ Радош Бајић, кога за овај крај везује и његово последње филмско остварење „Хероји Халијарда“, сниман управо у овом сувоборском селу.

„Желим као домаћин данашњег овог 5. по реду јубиларног такмичења да вам поручим да ове дане у Прањанима проведете ведра духа, да будете весело, опуштени, насмејали, ако је неко случајно посвађан нека лепо пружи руку један другоме нека се измири“, рекао је Радош Бајић домаћин овогодишњег Сабора виолиниста Србије.

Ове године одржаће се само такмичење јуниорских категорија док је сениорске део ревијалном карактера на ком ће бити додељена мајсторска писма.

ТопПрес/ ГЗС

Фото: ГЗС