Почео тродневни међународни  сајам туризма: Богата понуда, награде за посетиоце

Почео тродневни међународни сајам туризма: Богата понуда, награде за посетиоце

Међународни сајам туризма и сеоског туризма, 10. по реду, отворен је на Шумадија сајму и трајаће до 25. новембра. Туристичку понуду представиће више од 100 излагача из Србије и земаља региона, а посетиоце очекују и награде.

Сајам се одржава под покровитељством града Крагујевца, а организатори манифестације и ове године су “Шумадија сајам“ и Градска туристичка организација “Крагујевац“.

Поред великог броја излагача, туристичких организација и агенција, које ће представити понуде за зиму 2018/2019, новогодишње и божићне празнике, у понуди ће бити и потенцијали излагача из бањских лечилишта, здравствено–рекреативних и спортских центара, сеоских домаћинстава, пољопривредних газдинстава и винарија.

И ове године своју туристичку понуду представиће више од 100 излагача из Србије и земаља региона. Верује се да ће посетиоцима привући пажњу штанд Грчке, која је омиљена дестинација наших туриста, а традиционално, своју понуду представиће и Будва, која је град партнер овогодишњег сајма. Занимљиве биће и награде за више од 20 посетилаца, које ће бити извучене на основу серијских бројева са улазница.

Своје место на овој значајној туристичкој манисфетацији имаће и локалне туристичке организације, које пажњу посетилаца усмеравају на потенцијале, знаменитости и лепоте наше земље. Као и прошле године, Градска туристичка организација “Крагујевац“ своје излагање представиће у духу великог јубилеја – два века од проглашења Крагујевца за прву престоницу модерне Србије.

На Сајму туризма биће представљени туристички потенцијали, али и нови туристички производ Ракијске руте, а премијерно ће бити приказан и нови филм о шумадијској шљивовици. Посетиоце и излагаче очекују садржајне радионице, са стручним саветима о томе како решити проблеме у пословању. Једна од радионица усмерена је на заштиту путника и гаранцију за организаторе путовања. Значајна ће бити и радионицу на тему подстицаја руралног туризма у Србији, као и предлог новог модела Дестинацијске менаџмент организације.

Током три сајамска дана биће одржани бројни стручни и забавни садржаји, а неће изостати ни Сајам зимнице, на којем ће сеоска туристичка домаћинстава представити своје производе.

Цена улазнице је 100 динара, за групне посете од минимално 10 особа 50 динара, а за децу до 10 година улаз ће бити бесплатан.

Сајам је за посетиоце отворен од 10 до 18 часова, док ће у недељу ће бити званично затворен у 15 часова, после доделе награда најбољима.

ТопПрес/ Извор: ИнфоКГ, Јована Младеновић