Топола – Уочи 35-огодишњице постојања Предшколске установе “Софија Ристић”, председник Скупштине општине Топола, Драган Јовановић, у присуству представника Фондације Новак Ђоковић и осталих званичника из предшколске установе, обележили су почетак радова на надограђеном делу вртића ове установе. Вредност пројекта износи око 15 милиона динара, а када буде завршен у њему ће бити до 60 нових места за малишане из овог краја.

Поред проширења и реновирања постојећег простора, пројекат предвиђа и опремање радних соба намештајем и дидактичким средствима за рад.

Марко Ковачевић, пројектни менаџер у Фондацији Новак Ђоковић, истакао је да наменском донацијом, Фондација жели да допринесе обезбеђивању бољих услова за одрастање деце у овој локалној заједници.

Фото: ТопПрес

„Препознали смо важност пројекта, јер је ово једина васпитно образовна установа у овој општини а последњих година се јавља све већа потражња за местима у вртићу. Нови вртић имаће преко 460 квадратних метара, биће опремљен по најсавременијим стандардима, а деца, васпитачи и друго особље вртића боравиће и радити у најбољим условима. До сада смо реконструисали или изградили 45 вртића и на тај начин помогли више од 22.000 деце и близу 1.600 васпитача и наставника у Србији. Циљ Фондације је да најмлађима пружимо идеалне услове за раст и развој, а нашој заједници сада се придружују и малишани из Тополе“, каже Ковачевић.

Председник Скупштине општине Топола Драган Јовановић, изјавио је да је овај пројекат за Тополу капитална ствар.

“Већ дужи временски период општина Топола, тачније ПУ “Софија Ристић” има потребу за проширењем, тако да имамо то задовољство да нам партнер у томе буде Фондација Ђоковић. Завршетком пројекта проширења скоро у потпуности ће бити избрисане листе чекања за упис, деца ће добити савремену установу за своје безбрижно одрастање, а општина у Фондацији Ђоковић види сигурног партнера да се пројекат квалитетно реализује на радост како деце, тако и њихових родитеља“, истакао је Јовановић.

Фото: ТопПрес

Захвалност Фондацији на неизмерној помоћи и оваквом драгоценом „поклону“ исказала је и Тања Јовановић, директорка ПУ “Софија Ристић”, додајући да ово није помоћ само за установу, већ и за Тополу и околна села, јер ће се овоме највише обрадовати деца, која су наша највећа радост.

“Ове године прослављамо јубиларних 35 година од оснивања и почетка рада установе и 75 година од почетка предшколства у Тополи. Почели смо са малим капацитетима, а годинама је било све више деце која су желела да похађају наш вртић. Од три групе целодневног боравка и две групе полудневног, тај број група се повећао, па данас имамо десет група целодневног боравка и 14 група припремног предшколског програма, али су потребе још веће. Овим великим гестом Фондације Новака Ђоковића, добили смо нешто што нам је било неопходно, да сместимо нашу децу и тако учинимо њихово детињство и одрастање лепшим“, закључила је Јовановић.

ТопПрес/ ПР текст

Директорка Тања и председник СО Топола Драган Јовановић, фото: ТопПрес