Данас почиње распуст и за основце и за средњошколце. Због трагедија које су потресле друштво, Влада је одлучила да се школска година заврши две недеље раније.

Врата школа остају отворена до 20. јуна за оне који би да поправе оцене, али и за ученике на допунској настави, у слободним активностима и продуженом боравку.

Родитељи су добили упитнике да се изјасне да ли ће њихова деца учестовати у активностима.

Вршилац дужности министра просвете Ђорђе Милићевић изјавио је дапостоји законско упориште да се школска година заврши две недеље раније, као и да ће ђаци имати прилику да до 20. јуна поправе оцене.

„Деведесет пет одсто научно-наставног програма је реализовано. Постоји одступање од пет одсто које је у закону дозвољено“, објашњава Милићевић.

Навео је и да није реч о исхитреној одлуци, да се оцене закључују 6. јуна, али да наставници предлажу закључавање оцена, а са тим упознају родитеље и ученике.

“Остављају на располагању родитељима и ученицима да размисле ли ће до 20. јуна, кроз одређени модалитет, ђак желети да покуша да поправи оцене“, рекао је Милићевић у емисијиОко.

Влада Србије је због трагедија које су дубоко погодиле читаво друштво донела одлуку да се школска година заврши 6. јуна у свим основним и средњим школама у Србији.

„У овом тренутку, важније је него икада, да се усредсредимо на оно што је најбоље за нашу децу, јер она заслужују нашу потпуну подршку, љубав и бригу“, истакнуто је у саопштењу.

ТопПрес/ Извор: РТС, РТВ