Подељен новац за медијске пројекте у Горњем Милановцу

Подељен новац за медијске пројекте у Горњем Милановцу

Горњи Милановац – Општинско веће општине Горњи Милановац усвојило је предлог Комисије и донело решење о расподели средстава за суфинансирање пројеката из општинског буџета за производњу медијских садржаја у 2021. години.

За пројекте је из општинског буџета укупно издвојено 15 милиона динара, а комисија је радила у саставу Душан Миљковић, председник, и чланови Љубица Здравковић Џонов и Валентина Симић. Пријављено је 37 пројеката, а одобрено је њих 13.

Трочлана комисија донела је предлог одлуке, а Општинско веће потврдило, да највише средстава добије ТВ ГМ ПЛУС ЦАБЛЕ, седам и по милиона динара, а два милиона динара УГ Глас породице ТВ ГМ ПЛУС, ТВ ИНФО 24, док је милион отишао у портал ГМПРЕСС (ТВ ГМ ПЛУС ЦАБЛЕ)

Ове године милион и по опредељено је за радио Стари Милановац (ДОО ЗОГКС) док је 350 хиљада распоређено Гоги радију (ГОГИ ДОО). НИП Таковске новине су добиле 200 хиљада, ГМинфо портал 640 хиљада.

Садржаји ТВ Галаксија 32 д.о.о из Чачка суфинансираће се са 300 хиљада динара. Чачанска новинска агенција РИНА и портал западне Србије (4 Н студио) подржани су са по 250 хиљада, док је 300 хиљада добио агропесс портал (ПД ГСЗ).

Из Чачка ТВ Телемарк доо је ове године на конкурсу добила 610 хиљада, а ТОП пресс из Тополе 100 хиљада динара.

Најмања сума која је могла да се додели била је 100 хиљада, а највећа 7,5 милиона динара.

ТопПрес/ Извор: В.П. гминфо.рс

KOMENTARI