Подношење документације за исплату директних давања у јуну

Подношење документације за исплату директних давања у јуну

Пореска управа данас је обавестила привредне субјекте да је у току подношење документације за исплату директних давања у јуну.

Привредни субјекти који желе да остваре право на директна давања, која ће се исплаћивати у јуну ове године у складу са Уредбом о утврђивању Програма директних давања из буџета Србије привредним субјектима у приватном сектору у циљу ублажавања економских последица проузрокованих епидемијом КОВИД-19, дужни су да најкасније до 31. маја поднесу образац ППП-ПД за обрачунски период април 2021. године, као и да до 31. маја дају посебну изјаву на порталу Пореске управе.

Образац ППП-ПД и изјава се подносе у напред наведеном року, при чему подношење истих не мора бити истовремено, наводи се у саопштењу Пореске управе.

Привредни субјект који у прописаном року не попуни посебну изјаву на порталу Пореске управе неће остварити право на директна давања без обзира на то да ли је поднет образац ППП-ПД за обрачунски период април 2021. године.

Из Пореске управе напомињу да привредним субјектима који не подносе образац ППП-ПД, односно који немају запослене и нису предузетници, односно предузетници пољопривредници који су се определили за исплату личне зараде, директна давања се исплаћују без давања изјаве о прихватању исплате директних давања у роковима и на начин прописан Програмом.

Више информација порески обвезници могу наћи на сајту Пореске управе Републике Србије, могу се обратити Контакт центру Пореске управе на бројеве телефона 0700-700 007 и 011-33 10 111, као и непосредно информисати на шалтерима „Ваш порезник“ у 37 филијала широм Србије, наводи се у саопштењу Пореске управе.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI