ilustracija,Thinkstockilustracija,Thinkstock

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу ухапсили су С. Б. (1995) и Ш. Б. (1987) из Крагујевца, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело трговина људима. Због сумње да су у саизвршилаштву извршили исто кривично дело, у сарадњи са Полицијском управом у Краљеву ухапшена је А. П. (1999), као и Р. В. (1998), обоје из Крагујевца.

Како се сумња, С. Б., А. П. и Р. В. су, од фебруара до априла ове године, уз претње петнаестогодишњу Крагујевчанку за новац подводили старијим мушкарцима које су сами проналазили. Сумња се и да је тај новац С. Б. присвајао за себе, због наводног новчаног дуга који је потраживао од рођака оштећене, каже  се у саопштењу МУП – а.

Ш. Б. се терети да је у протекла два месеца исту малолетницу приморавао на сексуалне односе са њим и претио да ће је физички напасти, као и чланове њене породице уколико не пристане, а неколико пута је и претукао.

Такође, како се сумња, он је девојку уцењивао компромитујућим снимком који је полиција пронашла у његовом телефону.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити спроведени Вишем јавном тужилаштву у Крагујевцу.

ТопПрес