arhivska fotogrfija top presarhivska fotogrfija top pres

Температура ће за недељу дана ићи и до минус десет, наводи метеоролог Ђорђе Ђурић.

– Облачно време са суснежицом и снегом очекује нас данас, док нас већ сутра ујутру у низијама очекује снег. Током среде и четвртка биће кишовито у целој Србији, а у петак ће доћи до отопљењења. Од наредне недеље долази нам поларна зима и ледени талас са снегом и ледом, а температура ће ићи и до минус 10 степени. Када је реч о овој недељи, смењиваће се киша и снег.

– Током већег дела седмице очекује нас облачно време, уз повремену кишу. Снег ће падати у планинским пределима, а највише снега биће у источној Србији, посебно у Тимочкој и Неготинској крајини, где ће нападати и до 10 центиметара снега. Остатак Србије ће бити кишовит. Биће велика разлика између температуре на северу, где ће бити око два степена, и југу државе, где ће бити око 10 степени Целзијусових – наводи Ђурић.

Како најављују метеоролози, крај фебруара би могао да буде најхладнији део зиме, јутарне температуре ићи ће и испод минус 10 степени. Дугорочне прогнозе показају да ће хладни талас наставити и почетком марта.

РХМЗ предвиђа да од данас па до 10. марта само пет дана неће падати снег, а тек након 10. марта следује пораст температуре и престанак снежних падавина.

Републички хидрометеоролошки завод Србије издао је упозорење које је на снази до 21. фебруара.
„Током ноћи понедељак на уторак, у уторак и среду у источним крајевима Србије очекује се формирање снежног покривача висине од 10 до 20 цм, локално и више.У планинским пределима даље повећање висине снежног покривача и уз јак ветар стварање снежних наноса“, наводи се у упозорењу.

ТопПрес/ Извор: Курир/Агенције