Полиција евидентирала више десетина хиљада саобраћајних прекршаја током празника

Полиција евидентирала више десетина хиљада саобраћајних прекршаја током празника

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, од 31. децембра прошле године до 15. јануара ове године, током акције појачане контроле која је спроведена у циљу очувања безбедности саобраћаја током празника, контролисали су више од 145.000 возила и открили укупно 39.401 прекршај.

Из саобраћаја су искључена 2.622 возача који су управљали возилом под дејством алкохола и 135 возача који су управљали возилом под дејством психоактивних супстанци.

У службеним просторијама полиције задржана су 462 возача који су управљали возилом са више од 1,20 промила алкохола у организму, а чак 105 возача управљало је возилом у стању потпуне алкохолисаности, са више од 2 промила алкохола у организму.

Осим наведених прекршаја, 504 возача санкционисана су због непрописног претицања, 1.618 возача због непрописног коришћења мобилног телефона за време вожње, 5.232 возача, односно путника због некоришћења сигурносног појаса и чак 17.058 возача због прекорачења дозвољене брзине кретања возила.

Министарство унутрашњих послова упозорава да је од почетка 2023. године у саобраћајним незгодама погинуло 12 особа и повређено 335 учесника у саобраћају и уједно апелује на све учеснике у саобраћају да поштовањем прописа и одговорним понашањем дају допринос унапређењу безбедности саобраћаја на путевима.

ТопПрес/  Извор: РТВ