Покрет „Крени-промени“ саопштио је данас да је МУП-у Републике Србије пријавио одржавање протестног скупа у суботу.

У саопштењу пише да је Министарству унутрашњих послова, како се наводи, „понуђено“ да се „у сарадњи са грађанима омогући несметан пролаз хитних служби, пре свега болничких и ватрогасних кола“.

На тај начин, сматрају у „Крени-промени“, „можемо имати мирне и достојанствене протесте“, као да се тако могу избећи „било какви сукоби“.

Из тог покрета, такође, тврде да ће „за било какве инциденте“ одговорност сносити МУП, ако надлежни одбију ову, како су је назвали, „понуду“.

„Од блокада се неће одустати осим у случају повлачења Закона о експропријацији и измена Закона о референдуму и народној иницијативи“, понавља се у саопштењу.

МУП увео број за пријаву насиља и блокаду саобраћаја

Грађани којима због блокаде путева и саобраћаја буде ограничена слобода кретања или доживе неки вид насиља услед блокаде путева, од данас пријаву Министарству унутрашњих послова могу поднети позивом на број 0800 104103, саопштио је МУП.

Министарство унутрашњих послова истиче да грађани Србије који се суоче са оваквом врстом проблема, могу на једноставан и брз начин обавестити полицију о кршењу закона, починиоцима или регистрацијама возила која се користе за спречавање нормалног функционисања саобраћаја.

У саопштењу МУП још једном подсећа и напомиње да блокада путева и ометање грађана представља кршење закона и уставом зајемченог права слободе кретања.

ТопПрес/ Извор: Танјуг