Помоћ за незапослене у централној Србији, до краја године повећање плата

Помоћ за незапослене у централној Србији, до краја године повећање плата

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће и незапослени у централној Србији добити помоћ, која је најављена за Србе на Косову и Метохији.

Он је за ТВ Прва изјавио да је добио много питања зашто помоћ само незапосленима на КиМ.

Ту помоћ, додао је, добиће и незапослени у централној Србији.

„Нама и овај трећи пакет помоћи, а верујем да ће бити и четврти, зависи од стопе раста коју имамо. Од тога нам зависе плате и пензије“, навео је Вучић.

Најавио је да ће током године бити још једнократних новчаних давања, а пред крај године уследиће и нова повећања плата.

Он је за ТВ Прва поновио да је Србија рекордер у Европи по расту, и да је у јануару забележила мањи пад од очекиваног и имала око минус 1,6.

Најавио је и да ће за мање од годину дана до Новог Сада моћи да се стигне за двадесет и нешто минута возом, а да ће карта коштати око 1000 динара.

Србија ће купити најлепше и најудобније возове у Европи и најбрже ће се стизати.

„Купујемо швајрцарске Штадлерове дабл декер возове са најлепшим погледом“, рекао је Вучић.

Пре краја године градиће се седам аутопутева, а мозда и осам или девет.

„То ће бити рекорд у Европи, али за то морате да имате много новца и фискалну стабилност да би то могли да радите“, напоменуо је Вуцић.

Намера је и да се подигне општа потрошња, уз инвестиције и извоз, рекао је Вучић. Најавио је да се ради на томе да помоћ добију и незапослени и да се сада мере све цифре.

Упитан да ли је министра финансија Србије Синишу Малог „пустио низ воду“, каже да га се није одрекао и да има апсолутно поверење у његово знање и компетентност.

Поновио је да је утврђено да министар финансија Србије Синиша Мали нема 24 стана, већ само један стан у Бугарској, за разлику од оних који имају 35 станова. Каже да се сви плаше да о томе говоре да не би били прогоњени.

Нова инвестиција из Јапана

Вучић је најавио нову инвестицију из Јапана у Новом Саду.

Он је казао да ће прво 7. марта бити представљена једна велика немачка инвестиција у Новом Саду, а онда око 7. или 9. априла биће потписан уговор са великом јапанском компанијом о инвестицији, поново у Новом Саду.

„То су фантастичне ствари“, нагласио је он.

Вучић је, упитан да ли су му драже похвале страних медија или, на пример, фудбалксог тренера Драгана Стојковића Пиксија, казао да је јасно да су му битније похвале Пиксија.

„Ја сам с њим разговарао и он је дошао на отварање фабрике Тојо тајерс. Тојо тајерс је јапански гигант који је дошао у Србију“, нагласио је он.

Указао је да је, док је био у опозициији, био на студијском путовању у Јапану, и да је много могао да научи о тој земљи, диви се колико раде, и обишао многе фабрике.

„Пикси је одушевљен, јер зна шта значи Јапан“, додао је он.

Вучић је истовремено приметио да је мало афирмативних ствари у нашим медијима, апострофирајући рецимо „Београд на води“ као најлепшем градилишту у југоисточној Европи или „фантастичан Народни музеј“.

Болница у Батајници изграђена за само четири месеца

Вучић је рекао „да писање листа Данас, како је рекао, новина Драгана Ђиласа да ковид болница у Батајници нема грађевинску дозволу, само показује њихову злу намеру“.

Вучић је истакао да је болница била изграђена за само четири месеца и да је најважније било да се што пре приме болесници и сачувају њихови животи.

Нагласио је да постоје грађевинске дозволе и за интензивну негу, полуинтензивну и главни део болнице, као и за котларницу, трафо станицу и друго, а да једно нема још за један помоћни објекат и део апотеке.

„И то се сада завршава“, додао је.

Нагласио је да је суштина у томе да ти који то причају нису никада изградили ништа када су били на власти већ су, како каже, трпали паре грађана у свој џеп и куповали готове станове, а притом ништа озбиљно нису урадили за државу, нити изградили и једну болницу.

Вучић напомиње да је тако у појединим медијима била вест да је, гле чуда, пукла једна цев у тој болници, да је фирма Термомонт тамо зарадила паре.

„Полазе од себе, исто као и са мојим испитима, што су ишли по вишој школи и покушавали да нађу неког ко би им рекао како нисам полагао испите или што су испитивали моју диплому на Правном факултету“, каже Вучић.

Додао је да учи кад год стигне и поред свих обавеза, ноћу, док се вози у аутомобилу и слично и позвао све који сумњају у његове испите да питају професоре да ли је знао на полагању или не.

„Ти што то говоре увек полазе од себе и имају аутопројекцију“, додао је Вучић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI