Поновљен протест у Тополи, учесници не одустају од својих захтева

Поновљен протест у Тополи, учесници не одустају од својих захтева

Топола – Протест „Један од пет милиона“, поново је одржан синоћ у Тополи. Група грађана окупила се испред маркета Идеа, где су се незадовољним грађанима обратили Новица Ђоковић, Милица Марјановић и Милан Шерифовић.

„Не пристајемо да као чланови демократског друштва живимо у атмосфери страха, притиска, забране слободе говора и истинитог информисања, урушавања и обесмишљавања свих институција једне државе. Као грађани који мисле својом главом, не пристајемо на свакодневне лажи водећих људи републичке и локалне власти. Циљ ове шетње је нормално друштво. Не оптерећујемо се бројем окупљених, важно је да су изашли људи који се боре за права своје деце да живе слободно у нормалном друштву“, поручују организатори протеста.

На протесту је говорила Милица Марјановић, мајка четворо деце.

„Својој деци не могу да одговорим на питање, зашто се дипломе купују а ми их форсирамо да уче. Мислим да су и овај пут на улицу изашли само храбри људи и надам се да ће их следећи петак бити још више“, поручила је Марјановић.

Окупљенима се обратио Новица Ђоковић професор у пензији који је поручио да је свака власт смењива.

„Овде се ако се успе, мора променити систем. Све се мора окренути наглавачке и вратити у нормалу. Доста је више лажних дипломаца, доктора, курсиста, академаца, који су факултете завршавали за годину или пар месеци. Постали су као пиревина и гуше, све здраво и нормално“, рекао је Ђоковић.

Он је додао да у пријавама скупа МУП-у, најављују око 100 присутних грађана. Протести пролазе  без икаквих проблема.

ТопПрес

Новица Ђоковић и Милица Марјановић