Топола – Пролећним кишама обрадовали су се пољопривредници али не и мештани једног дела села Јарменовци којима клизиште поново прети.  Земљиште се због довољне количине влаге  свакодневно помера па је се већ  приближило кућама које се налазе недалеко од клизишта.

„Овај део села назива се Јарменовачка река, земља је овлажила било је кише претходних дана па се клизиште опет покренуло. То је део брда који полако клизи према нашим кућама и прети урушавањем објеката, на неколико места је земља већ дошла до самих зграда. Две куће су тренутно најугроженије, моја и још једна и десетак помоћних објеката. Око пет центиметара дневно је померање клизишта“, рекао је за ТопПрес Драган Марковић.

Марковић испред објекта, земља је већ стигла до куће. Фото: ТопПрес

Марковић и његове комшије веома су уплашени, од активирања клизишта немају миран сан. Тврде да се ово клизиште појавило пре десет година али је било слабијег интензитета.

Братислав Николић начелник  за изградњу  општине Топола у изјави за ТопПрес рекао је да су упознати са проблемом и да ће поново изаћи на терен.

ТопПрес