Топола – За породицу Ђокић из Доње Трешњевице јавност је сазнала 2017. године након објаве текста на сајту ТопПрес http://toppress.rs/samohranom-ocu-potrebna-pomoc/?script=lat 

Троје малолетне деце је одрастало у тешким животним условима иако је њихов отац Миле чинио све напоре да им омогући одрастање какво имају остала деца. Ова прича никога није оставила равнодушним па су убрзо уследиле разне врсте помоћи добрих људи великог срца. Ипак Миле, Слађа, Срђан и малени Неша свој трошни дом нису успели да учине бољим местом за живот све док за њих није чула Тамара, жена великог срца која је још једном показала своју хуманост.

„Емисија „С Тамаром у Акцији“ постоји од 2016. године, супруг и ја смо основали фирму која се зове „Триангл продукција“ и ово је 91 кућа коју смо продуцирали заједно. Емитујемо се на РТС 1, бавимо се реновирањем домова социјално угроженим људима.  Кренули смо наша снимања од севера Косова тамо смо радили 12 епизода, 28 епизода на југу Србије, затим 24 епизоде на истоку Србије, 14 епизода на западу Србије и ево ово је 11 епизода из срца Шумадије. На јесен ћемо такође бити овде, 12 породица које живе у тежим условима добиће своје реновиране домове“, рекла је у изјави за ТопПрес Тамара Грујић.

Тамара Грујић у Доњој Трешњевици, фото: ТопПрес

Она истиче да је циљ емисије пре свега да људима који немају воду у кући најпре доведу воду а потом направе кухињу и купатило.

„Бавимо се свим унутрашњим реновирањима дома и све оно што не можемо да имамо а то су фасадни радови, тесари, уређење дворишта, крова, уколико имамо проблем са водоводним радовима или пак са струјом обраћамо се општини. Имамо велику подршку и помоћ локалне самоуправе која нам обезбеђује смештај и храну обзиром да наше акције трају по шест дана“, рекла је  Тамара.

Открива да екипа броји већи број чланова и да су у радове укључени сви људи који хоће да помогну.

„Нас има десет у продукцијској екипи, имамо шест до седам мајстора који су стални. Ту је још 20 -30 људи који су ангажовани у току једне радне недеље. Што се тиче одабира породица нама људи пишу  на адресу фирме или јавног сервса, путем фејсбука, инстаграма први круг одабира породица гледају наш архитекта и грађевински предузимач са тимом људи са РТС – а који одлучује којој породици можемо помоћи, бирамо породице којима можемо да инспиришемо гледаоце да буду бољи људи  и да им пробудимо лепе емоције док гледају емисију.  Конкретно за породицу Ђокић добили смо неколико пријава али нас је највише дирнуло  писмо од   Срђанових другова из разреда и његове учитељице“, каже Тамара.

Миле са својом децом, фото: ТопПрес

За крај разговора исказала је захвалност свима који су помогли.

„Највећу помоћ смо имали од локалне самоуправе и управо од Срђанових другара који су претходних дана вредно радили са нама како би њихов друг добио нов дом.  Ђокићи нису имали воду бунар им је око 30 метара удаљен од куће, воду су узимали са оближњег извора, увели смо воду направили кухињу и купатило, опремили собе. Урађена је фасада, поправљен кров, урађени олуци. Захваљујем се општини Топола на челу са Драганом Јовановићем који је омогућио да добијемо помоћ приватних фирми које су нам биле потребне. За узврат,  троје малолетне деце и њихов отац добили су нов дом. Имају три козе и три пса воле животиње и воде рачуна о њима надамо се да ће њихово детињство од сада бити лакше и лепше“, закључила је Тамара.

Емисија ће се емитовати 24. маја у 21 час на РТС1.

Сузе радоснице испред нове куће није могао да сакрије самохрани отац Миле Ђокић (45), који  је  рекао да је Бог погледао њега и његову децу.

Миле Ђокић, фото: ТопПрес

„Кућа не може да се препозна од старог су направили ново. Плакали смо сви од среће, пресрећни смо, шта смо оставили а шта смо данас видели. Живот нам се променио много, мучили смо се, гледао сам децу, лечио, бринуо о њима. Од сутра крећемо нов живот пуно ми је срце, деца имају собе кућа нам је као из снова“, каже  за ТопПрес самохрани отац Миле.

Он се захваљује Тамари и целој екипи  као и локалној самоуправи на свему што су урадили да његова деца имају сигуран кров над главом.

ТопПрес