Смедеревска Паланка – Јужнокорејска компанија Kyungshin Cables (Киунгшин Кејблс) започеће у наредних неколико дана градњу фабрике за производњу електронских компоненти за аутомобилску индустрију у Смедеревској Паланци.

Председник те општине Никола Вучен је у поруци грађанима Смедеревске Паланке на свом фејсбук профилу написао да ће посао под фабричким халама добити 1.000 радника, много младих инжењера, али и радници другачијег стручног усмерења.

„Са великим задовољством желим да вас обавестим да ћемо за само неколико дана постати највеће градилиште у овом делу Србије. На овом месту је до пре само годину дана било сметлиште, депонија која је ружила улазак у нашу Општину. Јер, нажалост, једино што је од претходне власти остало су депоније и сметлишта“, написао је Вучен.

За годину дана, према његовим речима, у фабрици ће радити 1.000 Паланчана. На полагању камена темељца очекује, каже, и председника Србије Александра Вучића.

Почетком марта ове године у Смедеревској Паланци је потписан Меморандум о разумевању којим је након вишемесечних преговора са представницима јужнокорејске компаније потврђена градња фабрике.

Делегација компаније је тада најавила да ће уложити 24 милиона евра у постројење, а фабрика ће бити изграђена у индустријској зони на Губерашу у Смедеревској Паланци.

Киунгшин Кејблс је једна од компанија која припада Киунгшин Групи, која производи ауто-делове и за Хјундаи (Хyундаи) и Киа Моторс, а канцеларије имају широм света.

ТопПрес/ Извор: Блиц