Од данас је у функцији посебан број 064/8811405 на који грађани могу путем VIBER (вајбер) апликације да пријаве непоштовање епидемиолошких мера, нарочито у угоститељским објектима и другим местима где се окупља већи број грађана, саопштило је Министарство здравља.

У саопштењу се истиче да је тренутна епидемиолошка ситуација у земљи стабилна и резултат је који су постигли грађани, јер су показали да поштовањем мера епидемиолошка ситуација може да буде стављена под контролу.

Међутим, сада када се епидемија корона вируса разбуктава у свим земљама региона и шире, ситуација и у Србији може да се промени и погорша, нарочито ако се има у виду да је последњих дана код грађана дошло до опуштања и да поштовање епидемиолошких мера слаби, упозоравају надлежних.

„Стога је ово преломни тренутак када се мере морају поштовати једнако као и претходних месеци, а пријава непоштовања епидемиолошких мера путем апликације VIBER један је од начина да се задржи висок ниво примене и поштовања мера“, стоји у саопштењу.

Министарство здравља апелује на све грађане да наставе са поштовањем мера – ношењем маски, држањем дистанце и појачаном хигијеном руку.

„Јединство и солидарност грађана данас нам је најпотребније, како бисмо пре свега сачували себе и своје најближе, очували ниску инциденцију корона вируса у земљи, и тиме спасили животе грађана Србије“, додаје се у саопштењу.

ТопПрес/ Извор: Танјуг