Због већих локалних комуналних такси на путничка возила које од 1.децембра, зависно од категорије возила, могу да износе од 710 до 7.110 динара, од четвртка је у Србији поскупела регистрација возила.

Регистрација аутомобила као што је, на пример, „фијат гранде пунто сада кошта и до 21.000 динара, а за фолксваген пасат стар десетак година и до 22.300 динара, наводи РТС.

За аутомобиле је поскупело скоро све, и они сами и гориво и осигурање а Младен Алвировић из САТ-а рекао је за јавни сервис да ће тренд поскупљења аутомобила у једном тренутку стати.

Оно што видимо по западној Европи је да поједини брендови аутомобила коначно почињу дилере да снабдевају довољним количинама. Ланци производње се поново стабилизују, што значи и да ће те вртоглаве цене почети да падају, а чим крену да падају цене нових аутомобила, почеће да падају и цене половних“, рекао је он.

Према његовој оцени, садашња ситуација са ценама аутомобила би могла потрајати још годину дана и да би у децембру следеће године могло да се прича о стварним променама цена аутомобила.

ТопПрес/ Извор: Танјуг