foto tanjug sasa petrovicfoto tanjug sasa petrovic

После 127 дана скијашка сезона у Србији је готова. За време трајања ски сезоне, која је почела 5. децембра, у овом ски центру скијало је више од 210 хиљада скијаша.

Овогодишња скијашка сезона у ски центрима Копаоник, Стара планина и Торник ће остати забележена као најуспешнија сезона по пословним резултатима, броју продатих ски карата и по броју скијаша.

Одлични временски услови, непрекидан рад система за вештачко оснежавање и одлична припрема стаза допринела је рекордној сезони на овој планини.

Највише скијаша забележено је 8. фебруара, када је на стазама скијало више од 9.000 скијаша. За четири месеца рада продато је више од 248 хиљада ски карата, што је за 28 посто више у односу на претходну сезону. Ски центар Копаоник је ове зиме остварио промет за 12 посто више у односу на претходну годину.

Систем за вештачко оснежавање радио је 85 дана, а највећа количина снега ове сезоне забележена је 21. јануара када је висина снежног покривача износила око 94 центиметара.

Ски сезона на Старој планини завршила се у недељу, 8. априла, након 116 дана рада. Скијаши су скијашку сезону на овој планини отворили 14. децембра, а највише скијаша забележено је 17. фебруара, када је на стазама скијало око 2 хиљаде скијаша.

За непуних 4 месеца рада продато је више од 28 хиљада ски карата, што је за 35 посто више него претходне сезоне. Током зиме на стазама овог ски центра скијало је више од 50 хиљада скијаша.

Систем за вештачко оснежавање радио је 64 дана и за то време направљено је 150 хиљада метара кубних снега.

ТопПрес/ Извор: Телеграф.рс, Г.А