Топола – Донацијом грађана Општине Топола и Црвеног крста Србије купљено је ново доставно возило вредности 380.000 динара за потребе Црвеног крста Топола. Кључеве аутомобила радницима у Црвеном крсту предао је први човек општине Топола.

„Донација је веома значајна за нашу организацију у Тополи јер су после 20 година радници добили возило које ће бити безбедно и омогућиће им да лакше врше своју мисију широм наше општине. Толико  година су се мучили,  возило је било старо, а ми смо ребалансом буџета определили средства да  за њих обезбедимо и нови објекат за смештај, јер ће садашња зграда коју користе да се руши. Тако да је  у овој а и у следећој години, посебна пажња усмерена ка Црвеном крсту“, изјавио је Игор Петровић, председник општине Топола.

Председник општине Топола Игор Петровић и секретар Црвеног крста Биљана Павлићевић, фото: ТопПрес

Обилазак корисника народне кухиње са новим возилом биће безбеднији и бржи, а свакодневни рад у Црвеном крсту далеко лакши него пре куповине овог возила.

„Општина је изашла у сусрет препознала је наше потребе и куповина новог возила за Црвени  крст много значи.  Наше старо возило  није више могло да испуни захтеве огромног посла који Црвени крст ради целе године.  Само девет месеци у програму народне кухиње, дневно пређемо до 100 километара, огроман терет се превози, општина је разуђена, наша села су удаљена, морамо стићи до сваког корисника. Морам да похвалим општину, председника и Црвени крст  Србије који су удруженим средствима помогли и то је доказ када се сви сложе дође овакав резултат. Возило је практично, функционално и лакше ћемо долазити до наших корисника, квалитет рада ће бити побољшан и све је то на радост наших корисника. Црвени крст годинама има проблем са складишним простором али је председник најавио помоћ и за то, тако да ће наш рад у будућности бити доста олакшан“, рекла је за ТопПрес Биљана Павлићевић, секретар Црвеног крста Топола.

Биљана Павлићевић, секретар Црвеног крста у Тополи, фото: ТопПрес

Хумана мисија коју Црвени крст обавља нарочито је изражена у време пандемије Корона вируса.

“ У последњих годину дана смо посвећени свима којима је помоћ потребна у савладавању епидемије Корона вируса.  Преко 650.000 сати добровољног волонтерског рада, преко милион километара су наши сарадници и волонтери прешли по читавој Србији делећи помоћ. Преко 480.000 позива на инфо линији са разним питањима и потребама грађана и преко милион грађана је помогнуто у процесу имунизације. Црвени крст Топола је део наше организације, Топола је на месту које је срце наше земље и нама је њихов рад  јако значајан“, казао је  Љубомир Миладиновић, секретар Црвеног крста Србије.

ТопПрес

На заједничком састанку договорена даља сарадња, фото: ТопПрес
Кључеве новог аутомобила радницима Црвеног крста уручио председник општине Игор Петровић, фото: ТопПрес