Топола – Одбојкашки клуб „Карађорђе“ из Тополе основан је давне 1964. године, сада први пут после 56 година овај клуб је добио своје просторије.

„Ово је историјски моменат, никада до сада „Карађорђе“ није имао своје клубске просторије, ево после пола века скућили смо се. Највеће заслуге за то дугујемо  првенствено председнику Милану Николићу који је уступио овај простор на коришћење одбојкашком клубу. На тај начин смо  добили наш кутак где ћемо моћи да се дружимо, да деца која почињу да тренирају овде се и уписују,  да се зна где је база нашег клуба“, казао је за ТопПрес Дејан Илић помоћни тренер и члан управе ОК „Карађорђе“.

Међу првима у нове просторије се сместио Радиша Манојловић секретар клуба. Према његовим речима посао око администрације од сада ће бити лакши јер ће на једном месту бити све чиме овај клуб располаже.

„Клуб овакве традиције треба да има своје просторије, коначно ћу са једног места завршавати целокупне административне послове и свима ће од сада бити лакше. Велико хвала председнику клуба али и целој управи клуба, јер су направили историјски корак да се овај простор опреми. Канцеларију још увек опремамо, за сада смо ту сместили администрацију, али биће витрина за пехаре, дипломе. Нећемо заборавити све људе који су играли за ОК „Карађорђе“, првенствено нашег оснивача  професора Мију Тодоровић“, рекао је Радиша Манојловић, секретар клуба.

Радиша (лево) и Дејан (десно) у новим просторијама клуба, фото: ТопПрес

Одбојкаши Карађорђа већ су отпочели припреме за нову наступајућу сезону, уз поштовање прописаних мера заштите због епидемије вируса корона.

„Презадовољни смо како се играчи односе са новом ситуацијом око вируса и како су све ово прихватили. ОК ‘Карађорђе’ ове године започиње такмичење у његовој клубској историји у највишем рангу до сада а то је прва лига, изнад нас постоји само супер лига. То  је један фантастичан успех  за протекле три године, јер  смо два ранга прешли и направили огроман успех. Наш клуб има мушку и женску селекцију, пионире, кадете, јуниоре. Ове године у мушкој конкуренцији имамо ‘Карађорђе 2’, који ће се такмичити у српској лиги центар, а замишљен је као тим за стицање искуства млађих играча  и припрему да се пребаце касније у први тим“, истиче Дејан Илић тренер „Карађорђа 2“.

Према његовим речима све више деце у Тополи се одлучује управо за овај спорт, па је тако у последње три године више од 50 малишана отпочело тренирање одбојке.

Мија Тодоровић оснивач клуба на фотографији лево  и витрина у којој ће бити смештени пехари, фото: ТопПрес

„Пре три године нисмо имали ниједно дете, сада их има преко 50 у једној и другој конкуренцији. Најбитније нам  је да то повлачи успех сениорске екипе, јер је наш слоган био да вратимо одбојку кући, мислим да смо успели,  вратили смо је. Свака наша утакмица се игра пред пуним трибинама, верујем да смо на правом  путу да од овога направимо бренд који је био некада и надамо се да ће сви то ценити и препознати да би се сарадња наставила“, закључио је Илић.

ТопПрес