Топола – После тачно 60 година на једном месту сакупила се генерација 1964. која је своје средње образовање завршила далеке 1983. Како кажу, није им циљ класична прослава матуре, то су славили више пута, већ им је жеља била да се сакупи цела њихова генерација од предшколског, основног па до средњег образовања. И у томе су успели, у једном тополском ресторану прославили су шездесет година живота и 41 годину од завршетка средњег образовања.

Фото: Стојан Миљковић/ТопПрес

„Лично моја жеља је била да се наша генерација сакупи после толико година а у томе су ме подржале и моје другарице које памтим још из вртића. Можда су нам се животни путеви разишли, можда нисмо сви ишли у исту школу али сви смо остали везани једни за друге, волимо се и поштујемо као да нас је једна мајка родила, верујте то нема цену а 60 година није мало“, каже Јасминка Здравковић, једна од организатора овог скупа.

Она истиче да цела њихова генарација има вајбер групу где свакодневно комуницирају и где су и договорили овај сусрет на који се одазвало њих око 45.

Фото: Стојан Миљковић/ТопПрес

„Било нас је око стотину када смо започињали школовање, али на жалост тај број се далеко смањио и остало нас је мало. Бог је себи узео много наших другара, пријатеља а ово што је остало ето имало је жељу да се још једном сви видимо и дружимо онако како само ми умемо. Прославили смо уз леп ручак, живу музику, ватромет, дошли су нам пријатељи из Словеније, Новог Сада, Беочина, Београда и славље је трајало до касно у ноћ“, закључује Јасминка.

Она додаје да је њихова генерација била и остала за пример многима. У време средњег образовања имали су неколико смерова за које су се школовали, делили су и добро и зло и поштовали као да су сви из исте куће. Како каже, времена су се променила и стил живота али љубав и доброта која се у раном детињству уреже у срце остаје до краја живота.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: Стојан Миљковић/ТопПрес
Фото: Стојан Миљковић/ТопПрес

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

CAPTCHA