Топола – Основна школа „Живко Томић“ из Доње Шаторње има своје истурено одељење у селу Јарменовци. Школа је саграђена давне 1909. године добровољним прилозима мештана, и баш као некада и сада су се сложни сељани организовали и сакупили потребна средства како би овдашњим малишанима приуштили што боље услове за школовање. Њихов гест доброте препознала је и Владина организација за људска и мањинска права.

„Данас је наша школа добила два рачунара и два лап топа који ће добро доћи ученицима. Поред изузетно вредних поклона уручена су и признања родитељима и ученицима у оквиру кампање „Људи, будимо људи“. Веома сам поносна на родитеље који су за време распуста потпуно реновирали школу и овај простор оплеменили веселим бојама“, рекла је директорка школе Марија Обрадовић.

Директорка Канцеларије за људска и мањинска права Владе Републике Србије Сузана Пауновић уручила је признања у присуству директорке, запослених у школи, родитеља и ученика.

Кампања „Људи, будимо људи“, покренута је почетком године, а хероји месеца фебруара су управо родитељи и ученици из села Јарменовци, као и запослени у овој школи.

ТопПрес

Стигло признање и вредни поклони, фото: ТопПрес