Топола, Смедеревска Паланка  –  Млада уметница из Тополе Милица Милованчевић представила је јавности своје сликарско умеће на другој изложби слика која је још увек отворена за посетиоце у Меморијалној галерији „Душан Старчевић“ у Смедеревској Паланци.

Фото: приватна архива

„Изложба је  покупила доста интересовања публике, није случајно бирано 20 слика, јер то је заправо симбол сањалачке природе која лежи у нама. Шкриња Србије открива многа места, реке, села, планине. Водопад Прутен који се налази у подножју планине Космај, Златар, Златибор, Гоч, Лазарева стена у околини Ваљева, Свети бор, Долина јоргована реке Ибар, обале реке Увац, наше прелепо благо Опленца и околних села Шумадије (Сепци, Страгари…), представљају избор слика које нису могле да остану само на фотографијама“, рекла је за ТопПрес Милица Милованчевић, уметница из Тополе.

Милица Милованчевић, фото: приватна архива

Ова талентована девојка ће кроз низ изложби широм Србије представити све природне лепоте наше државе. Изложба ће се одржати и у Тополи али ће прилику да се јавности представе имати и дечица са којима је она месецима радила на различитим радионицама.

Фото: приватна архива

„Наставићемо даље да ширимо дух наших благодати земље Србије, чије ће успомене једино живети докле год их ми спомињемо. У току су припреме за наредну дечју изложбу у нашој Тополи, под називом ‘Дечја искра на делу’. У сарадњи са многим директорима разних школа представиће се преко 100 дечјих радова рађене разним техникама у разноврсним ликовним правцима. Морам признати да су се деца одлично снашла. Ово је само доказ колико вреди усмерити најмлађе да нам својом мотивацијом и љубављу покажу своје умеће на платну“, казала је Милица.

Иначе, Милица се сликарством бави дужи низ година, иза себе има велики број слика које су већ пронашле пут до купаца.

ТопПрес

Фото: приватна архива