Најбољи млади виолиниста из Прањана, побеник сабора у својој категорији који је надавно доживео тешку саобраћајну несрећу пробудио се из коме

Млади виолиниста Јован Васић Пироманац (15) данас се пробудио из коме у којој је био пет дана, од тешке саобраћајне несреће коју је доживео у суботу ујутру.

Према ономе што је Јованов отац Зоран објавио на свом профилу на фејсбуку, дечак се данас пробудио из коме.

– Данас овај благ дан, овај велики дан, Спасовдан, помогао је мом детету. Мој Јоца се данас пробуди из коме, сад се пробудио. Хвала драгом Богу – рекао је отац.

Како је Зоран рекао, дечак је данас у болници крштен.

– Јоца Пироманац је победник, он је рођен као победник. Он је крштен данас, и молитве су нам услишене – његове су речи.

Подсетимо, саобраћајна несрећа се догодила у месту Звечка у ноћи између петка и суботе, а у поред Јована тешко је повређен и његов старији брат М. В. (26), као и њихов отац Зоран.

Према речима очевидаца, Јован је од силине ударца пролетео кроз прозор аутомобила и летео 20 метара кроз ваздух.

Он је велики таленат коме су музички зналци предвиђали сјајну музичку каријеру.

Потиче из чувене породице музичара. Виолина је традиција у породици Васића, а мали Јоца је иначе праунук чувеног Жикице Пироманца и унук Боје Пироманца. Његов стриц је био чувени музикант Бобан Воз док је отац Зоран такође свирао виолину.Почео сам да свирам са шест-седам година, не знам ни сам тачно, а како да кажем, виолина је за мене све. Жеља ми је да наставим традицију – рекао је једном приликом млади виолиниста из Обреновца.

 

ТопПрес/ ГЗС