Shopping cart

No Widget Added

Please add some widget in Offcanvs Sidebar

TnewsTnews
  • Почетна
  • Вести
  • После три радна дана поново прекид производње у Фијату
Вести

После три радна дана поново прекид производње у Фијату

20

Крагујевац – После три радна дана, у фабрици „Фијат Крајслер аутомобили Србија“ прекинута је производња до 18. новембра.

То је за Радио телевизију Крагујевац потврдио председник синдиката „Независност“ у компанији, Зоран Станић, и навео да су радници забринути за судбину фабрике, као и да најављено спајање са групом Пежо неће побољшати стандард радника.

Станић је рекао да у овом тренутку запослени све више обољевају од Ковида-19 и да се последњих дана догађало да радници на производној линији морају да преузимају посао одсутног колеге што је све теже физички постићи.

И без пандемије коронавируса, проблем са учесталим прекидима производње био је изражен због умањеног интерсовања купаца на светском тржишту за модел који се девету годину за редом производи у крагујевачкој фабрици, каже Станић и додаје да званичних објашњења од менаџмента зашто се прекида производња никада није било, па су све чешћи, како каже Станић, апели усмерени послодавцу да се радницима обрати и да чују каква је будућност фабрике.

У овој години сакупили су око 50 радних дана, а до краја године надају се да ће радити још десет дана. Нарушена епидемиолошка слика није изостала ни у Фијату.

Иако ће италијански аутомобилски гигант бити спојен са француским, Станић каже да крагујевачка фабрика неће добити додатно убрзање због рада под марком Пежо.

Синдикат „Независност“ нема репрезентативност у компанији, али како наводи његов представник Зоран Станић, у јавности се мало зна о незавидном положају радника који раде у појединим пратећим фабрикама, где су зараде ниже, а сваки прекид производње у Крагујевцу и те раднике шаље кућама.

ТопПрес/ Извор: РТК

Повезане ознаке:

Коментари су затворене

Читајте још

We use cookies to give you the best online experience. By agreeing you accept the use of cookies in accordance with our cookie policy.

Close Popup