Пошта Србије добила нова доставна возила

Пошта Србије добила нова доставна возила

Поштина транспортна флота богатија је за нова доставна возила.

У пошту су , наиме, стигла нова доставна возила марке „фиат панда“ намењена испоруци пошиљака у градским срединама. Испорука ових возила део је реализације већ потписаних уговора о набавци, у оквиру којих је у децембру прошле године Пошти испоручено првих 28 нових комби-фургона.

У оквиру ових већ потписаних уговора, поред набавке укупно 137 доставних теретних возила (комбинована путничка возила, пик-ап и доставна возила 4×4) и 72 комби возила-фургона, чије ће преостале количине бити сукцесивно испоручиване у наредном периоду, у марту се очекује и испорука 1024 нова мопеда и 810 бицикала.

Комплетна модернизација постојеће Поштине транспортне флоте, коју тренутно чини 3.600 доставних возила (теретна возила, мопеди, бицикли, електровозила), биће реализована путем оперативног лизинга, сукцесивно до краја 2022. и током 2023. године.

На тај начин, поред планиране набавке још 1495 доставних теретних возила, 265 комби-фургона и 40 доставних теретних камиона, предвиђена је и набавка 300 еколошких возила на електрични погон (електровозила, електробицикли и електромопеди). Пошта Србије набавком нових возила, али и убрзаним осавремењивањем поштанских услуга, како у овој тако и наредној години, наставља реализацију циља да постане лидер у пружању логистичких и поштанских услуга у Србији и региону и на тај начин заузме место које јој припада.

ТопПрес/ Извор: Танјуг