Топола – Председник општине Топола, Владимир Радојковић уручио је породици Јовановић постхумно признање – захвалницу естрадном уметнику Зорану Јовановићу. Захвалницу је  примила  Зоранова супруга Мица а састанку који је тим поводом одржан у скупштинској сали  поред руководства општине присуствовали су и чланови Јовановићеве породице, музички радници и пријатељи.

Фото: принтскрин, фејсбук

„Захвалио бих се на овој иницијативи мом помоћнику Ћири Аксентијевић који је као представник општине иницирао све ово. Као неко ко се дуго година бавио музиком била му је жеља да се Топола на неки начин одужи Зорану Јовановићу а први корак у томе је уручивање ове плакете коју смо припремили поводом добијања награде за животно дело које се догодило у Београду.  Касније ћемо видети да у оквиру наших културних активности организујемо пригодну свечаност која би се реализовала кроз неки фестивал како би се његове песме певале овде и како би живела успомена на њега“, изјавио је Владимир Радојковић, председник општине Топола.

Фото: принтскрин, фејсбук

Зоран Јовановић је почео  да ниже своје песничке хитове давне 1977. године када је и снимљена његова прва плоча. „Ја сам капетан потонулог брода“, „Жене мисле све сам реко“, „Запалио бих цело село“, само су неки од хитова који се и данас певају на разним весељима.

Снимак са доделе постхумног признања можете погледати ОВДЕ.

ТопПрес

Фото: принтскрин, фејсбук
Фото: принтскрин, фејсбук