Потресне слике у граду на Морави: Бели балони полетели у небо у знак сећања на Огњена, Ивана, Луку и Николу, а овај детаљ изненадио све

Потресне слике у граду на Морави: Бели балони полетели у небо у знак сећања на Огњена, Ивана, Луку и Николу, а овај детаљ изненадио све

Чачак – Туга, бол и сузе нису се могли сакрити на лицима великог броја Чачана који су се окупили на Градском тргу како би у знак сећања на Огњена, Ивана, Луку и Николу пустили беле балоне у небо. Оно што су сви приметили јесте да је на десетине балона одлетело, а само четири завезана закачила су се за један високи стуб. Многи су то повезали управо са четири прерано настрадала младића, четири нераздвојна другара од детињства који су заједно отишли у смрт. Према речима свих који су их познавали, били су деца за пример.

Фото: РИНА

„Још увек не можемо да верујемо да се ово дешава. Имали смо велике планове за будућност, полагање пријемног испита, уписивање факултета. Ни у најгорим кошмарима нисмо могли ни да помислимо да се овако нешто може десити. Ово је огроман шок од ког се никад у потпуности нећемо опоравити. „, каже за РИНУ друг настрадалог Огњена.

Волели су фудбал, дружење и градски парк поред ког су одрасли. Од њих су се на друштвеним мрежама опростили и другари из насеља Винара.

Фото: РИНА

„Цео живот испред зграде играли коцкице, цео живот заједно играли траже и најбољи фудбал који се играо, играо се са тобом. Јако фалиш и твој одлазак оставља дубок траг, али на нама је да те се увек сећамо и памтимо лепе моменте. Твоја Винара“, написано је друштвеним мрежама уз црно-белу фотографију настрадалог Николе.

Четворица младића старости 18 и 19 година трагично су изгубила живот у страшној саобраћајној несрећи у близини села Јанчићи кад су се два сата након поноћи враћали са прославе пунолетства. Даљом истрагом утврђено је да млади Чачани нису били под дејством алкохола, нити психоактивних супстанци. Преминули су услед прелома врата, када је возило у ком су се налазили прво ударило у дрво, а затим након неколико окретања завршило у провилији у кориту потока који се улива у реку Каменицу. Понедељак 27. јун и уторак 28. јун су Дани жалости за град Чачак.

Фото: РИНА

„Велика туга за наш град Чачак, али и за читаву Србију. Прерани одлазак четири млада живота је ненадокнадив губитак. Овом приликом бих желео да изразим искрено саучешће породицама ових младих људи. Учинићемо све да успомена на њихову младост и доброту никада не избледи“, рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Сахрана Огњена и Николе биће обављена сутра, а Лука и Иван ће бити сахрањени у среду.

ТопПрес/ РИНА

Фото: РИНА

Фото: РИНА

KOMENTARI