Повремени пљускови отежаваће вожњу, време  променљиво облачно и топло

Повремени пљускови отежаваће вожњу, време променљиво облачно и топло

И данас, другог дана викенда, возаче ће пратити углавном суви коловози и добра проходност путева, али су могући и повремено обилнији пљускови, који ће доносити местимично мокре коловозе и генерално теже и захтевније услове за вожњу, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Саобраћај је ван градова умереног до слабије интезитета, који ће се осетно појачати у другом делу дана, када се на прилазним путевима већих градова уобичајено због већег број возила успореније вози, уз формирање повремено дужих колона.

Према информацијама Управе граничне полиције, добијеним у 05.45 часова, путничка возила се на граничном прелази Хоргош на улазу и земљу задржавају један сат, а на изласку пола сата.

Путничка возила се на Пресеву на изласку из земље задржавају 50 минута.

Теретна возила на граничном прелазу Батровци на изласку из земље чекају два сата, а на Шиду три сата.

У Србији ће данас бити променљиво облачно и топло уз смену сунчаних интервала и краткотрајних пљускова са грмљавином, осим на северозападу Србије где ће бити сунчано.

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, најнижа температура биће од 14 до 19, а највиша од 28 до 32 °C .

Дуваће слаб до умерен, северозападни ветар.

И у Новом Саду ће сутра бити променљиво облачно и топло са сунчаним интервалима, а у појединим деловима града средином дана краткотрајни пљусак са грмљавином.

Ветар слаб до умерен северозападни. Најнижа температура око 19, а највиша око 31 степен.

Према изгледима времена за наредних седам дана, до недеље, 3. јула, биће претежно сунчано и веома топло време у свим крајевима, нарочито од среде (29.06.), када је максимална температура прећи 35 °C, а понегде се очекују и тропске ноћи.

Уз локални развој облачности појава изолованог пљуска са грмљавином очекује се понегде у планинским пределима.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI