Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић позвала је данас угоститеље да се пријаве ради реализације шеме доделе ваучера за субвенционисано коришћење смештаја у угоститељским објектима.

Матић је навела да се ваучери могу користити за боравак од најмање пет ноћења ван града, општине, односно места пребивалишта, као и места студирања корисника ваучера.

Додала је да ће се целокупан поступак пријаве, резервације и подношења захтева за рефундацију спроводити преко централно-информационог система у области угоститељства и туризма (еТуриста), те поручила да је пре свега неопходно да угоститељ буде евидентиран у овом систему.

Вредност ваучера је 5.000 динара и то је максималан износ који корисник може добити у току календарске године за субвенционисано коришћење услуга смештаја у угоститељским објектима, без обзира колика је вредност услуге смештаја.

Све додатне информације у вези са пријавом и начинима реализације шеме доделе ваучера заинтересовани могу добити на интернет адреси Министарства трговине, туризма и телекомуникација: www.mtt.gov.rs.

ТопПрес/ Извор: Танјуг