Министарство одбране позива све држављанине Србије од 19 до 30 година који желе да обуку униформу Војске Србије да се пријаве за добровољно служење шестомесечног војног рока са оружјем.

Позив за пријаву је отворен током читаве године, а до краја новембра траје пријављивање за децембарски упутни рок.

Пријаву за добровољно служење војног рока и војностручно оспособљавање за резервне официре могуће је поднети у свим филијалама Поште Србије, на порталу е-управе као и у центрима Министарства одбране, некадашњим војним одсецима.

Младићи и девојке који се одлуче да добровољно служе војни рок у строју Војске Србије, поред могућности да стекну нове вештине, упознају се са савременим наоружањем и војном опремом, примаће и месечну плату од 38.000 динара.

Биће им обезбеђени и накнада путних трошкова, здравствено осигурање, смештај, исхрана, као и војна одећа и обућа.

Након одслужења војног рока заинтересованима се пружа могућност да одмах ступе у професионалну војну службу у Војсци Србије по убрзаној процедури.

Заинтересовани детаљне информације у вези са условима и поступком пријављивања за добровољно служење војног рока са оружјем у Војсци Србије у 2022. години могу да добију у центрима Министарства одбране у својим општинама као и на сајту Министарства одбране Републике Србије.

Вучевић позвао добровољце да се пријаве до краја новембра

Министар одбране Милош Вучевић позвао је данас све држављане Србије, старости од 19 до 30 година који желе да се пријаве за шестомесечно добровољно служење војног рока са оружјем, да то ураде до краја новембра, докле трају пријаве за децембарски упутни рок.

„Момци и девојке који желе да служе војни рок у строју, поред нових знања и вештина, имаће обезбеђене путне трошкове, здравствено, смештај, исхрану, војну одећу и обућу, а добијаће и месечну плату од око 38.000 динара. Након одслужења војног рока, и момци и девојке могу одмах ступити у професионалну војну службу“, поручио је Вучевић на Инстаграму.

Вучевић је нагласио да пријаве могу да се поднесу у свим филијалама Поште Србије, на порталу е-управе и у центрима Министарства одбране – некад војним одсецима.

ТопПрес/ Извор: Танјуг, РТВ