Топола – Младићи рођени 2004. године који ове године постају пунолетни, као и старијих годишта који то нису учинили, позвани су да се упишу у војну евиденцију.

Министарство одбране у саопштењу напомиње да увођење у војну евиденцију не значи позивање на служење војног рока, већ је то обавеза која је дефинисана Законом о војној, радној и материјалној обавези. Особе мушког пола ту законску обавезу треба да регулишу јављањем у надлежни Центар Министарства одбране за локалну самоуправу. Потребно је да на увид понесу личну карту или другу јавну исправу из које се може утврдити идентитет.

Увођење у војну евиденцију могуће је обавити сваког радног дана у времену од 9:00 до 14:00 сати. Општи позив за увођење у војну евиденцију траје до 28. фебруара 2022. године. По истеку рока биће упућивани појединачни позиви свима који се нису одазвали.

Младићи који бораве у иностранству своје право и законску обавезу испуњавају у надлежном дипломатско-конзуларном представништву Републике Србије у земљи боравка, уз давање на увид путне исправе.

 

 

ТопПрес/ Извор: Танјуг