Лучани – Чувени Сабор трубача у Гучи већ је заказан за ову годину и биће одржан од 05. до 07. августа. Очекује се да највећа смотра лимених иснтрумената на Балкану на лето окупи неколико стотина хиљада посетилаца.

 

„Због прошлогодишњих околности које је изазвала пандемија корона вируса, успели смо све да пребазиђемо и ове године у кампању крећемо знатно раније и то нас радује. У договору са медијским покровитељем, који ће преносити овогодишњи сабор, утврђен је и тачан датум манифестације која ће трајати три дана и наравно спектакулатрни концерт Бојана Суђића. Наравно, ускладили смо термине са осталим великим догађајима који се истог месеца догајају у Моравичком округу, а то су Сабор виолиниста Србије и Нушићијада“, казао је за РИНУ, Миливоје Доловић, председник привременог органа општине Лучани.

 

Организатори увелико припремају богат програм који негује традицију и обичаје, а најбољи трубачи укрстиће своје инструменте и знање на великој бини.

 

Ове године такмичење ће бити изузетно неизвесно, јер неколико врхунских трубача се бори за престижну титулу мајстора трубе.

 

ГЗС/ РИНА