Топола – Позориштанце „Јеленица“ гостоваће 26. 02. у Тополи, када ће се у биоскопској сали извести представа за децу „Дорине авантуре“ са почетком од 12 часова.

Дора је радознала, знатижељна девојчица која са својим пријатељем мајмуном Чизмицом доживљава разне авантуре. Из сваке авантуре научи нешто и извуче поуку. Овога пута Дора је залутала у земљу где живи стари, мрзовољни трол. Незнајући да он по цео дан спава и да је увек мрзоваљан, пробудила га је желећи да се упозна и поигра са њим. Али ту су настале невоље. Мрзовољни трол се јако наљутио, искористио своје моћи и зачарао Дориног најбољег другара Чизмицу и послао га дубоко у шуму, одакле никада неће знати да се врати. Дора вади из ранца своју необичну мапу, која говори и која ће јој помоћи да пронађе свог најбољег другара. Али није само мапа довољна, она мора да буде мудра, стрпљива, сналажљива и храбра како би се упустила у потрагу за Чизмицом.

Захваљујући свему томе и другарима који јој у потрази помажу, Дора из ове авантуре са тролом излази као победник.
Као и Дорина авантура и ова представа је поучна и забавна. Гледајући је схватамо колико је важно имати пријатеље, да их треба чувати, поштовати и ценити. И уколико нешто желимо, да будемо стрпљиви, упорни и истрајни и да ћемо сигурно остварити свој циљ и жеље“, наводи се на сајту Културног центра Топола.

У представи играју  Јелена Кркић, Даница Радуловић, Ђурђа Павловић, Андрија Ковач, Јован Љубеновић.  Музика и тон, Саша Вукић.

Улаз је 250 динара.

ТопПрес